Point Blank

Point Blank teleskopbatong

Point Blank USA. Stor tillverkare av polisbatonger och kroppsskydd för militär och polis och den privata säkerhetsmarknaden. Point Blanks batonger är tillverkade i extremt hög kvalité och är bland de absolut bästa batonger som finns på marknaden idag.

Friction lock teleskopbatong
Friction Lock Polisbatong 21″ + hölster

PACA Corrections (Protective Apparel Corporation of America, Inc) har sedan 1975 varit en av de ledande tillverkarna av taktiska produkter för kriminalvården i USA.

PACA Corrections presenterar efter flera års utveckling & stenhårda tester expanderbatongen Friction Lock.  Man anser att man utvecklat den absolut bästa expanderbatongen på marknaden, en högteknologisk expanderbatong som ger smidighet, massiv kraft och balans.

Point Blank´s Friction Lock batong har grövre rör än en klassisk teleskopbatong och har därför högre rörelseenergi, detta ger kraftigare slag. Grövre rör samt större tyngd gör att den även fungerar även effektivt mot en person som bär tjocka kläder (till skillnad från teleskopbatonger med tunnare rör och lägre vikt).

Friction Lock fälls ut med en snärt och låser sig som en klassisk teleskopbatong. Skillanden är att man behöver inte ”dunka” batongen jättehårt i marken vid infällning. Point Blanks´s smarta konstruktion för batongen gör att detta tillhör historien.

Alpha Lock är tillverkade av 4130 Stållegering, ett extrem starkt material som bl.a. används i flygplan. Expanderbatongerna är välbalanserade, kraftfulla och håller mycket hög kvalitet tack vare Point Blank´s enorma erfarenhet inom säkerhetsprodukter, teknologikännedom samt kvalitets noggrannhet.

*21″ roterbart hölster från GK PRO i svart färg medföljer gratis till batongen.

Tekniska fakta:

  • 21″
  • Svart färg
  • Greppvänligt handtag av stål
  • Vikt ca 600 gram
  • Kraftigt härdat stål (4130 Seamless Steel)
  • Extremt robust konstruktion
  • 1st GK PRO roterbart hölster medföljer